Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne pulpeciki w delikatnym śmietankowo- chrzanowym sosie.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na oleju do zeszklenia. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i dodajemy do cebuli. Smażymy razem około 5 minut. Studzimy.
W misce umieszczamy mięso mielone, dodajemy wystudzoną cebulę z czosnkiem, wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji (najlepiej rękoma).
Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pulpeciki z każdej strony do złotego koloru.
W międzyczasie do miseczki przekładamy mascarpone i chrzan. Mieszamy dokładnie i dolewamy wodę. Ponownie mieszamy i mieszankę przelewamy na patelnię z pulpecikami.
Pulpeciki z sosem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze około 5 minut. Dosypujemy szczypiorek i mieszamy. Gotowe! Smacznego :)