Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne pulpeciki w delikatnym śmietankowo- chrzanowym sosie.
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na oleju do zeszklenia. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i dodajemy do cebuli. Smażymy razem około 5 minut. Studzimy.
W misce umieszczamy mięso mielone, dodajemy wystudzoną cebulę z czosnkiem, wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji (najlepiej rękoma).
Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pulpeciki z każdej strony do złotego koloru.
W międzyczasie do miseczki przekładamy mascarpone i chrzan. Mieszamy dokładnie i dolewamy wodę. Ponownie mieszamy i mieszankę przelewamy na patelnię z pulpecikami.
Pulpeciki z sosem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze około 5 minut. Dosypujemy szczypiorek i mieszamy.
Gotowe! Smacznego :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 4206
Bardzo smaczny obiad z wykorzystaniem gotowanej wołowiny.
Odsłon: 981
Przepis dnia
Szybkie i proste danie z kiełbasą, ziemniakami i kapustą.
Odsłon: 12850
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 65
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Szybkie i proste danie z kiełbasą, ziemniakami i kapustą.
Odsłon: 12850
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 65
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 78
Składniki
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na oleju do zeszklenia. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i dodajemy do cebuli. Smażymy razem około 5 minut. Studzimy.
W misce umieszczamy mięso mielone, dodajemy wystudzoną cebulę z czosnkiem, wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji (najlepiej rękoma).
Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pulpeciki z każdej strony do złotego koloru.
W międzyczasie do miseczki przekładamy mascarpone i chrzan. Mieszamy dokładnie i dolewamy wodę. Ponownie mieszamy i mieszankę przelewamy na patelnię z pulpecikami.
Pulpeciki z sosem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze około 5 minut. Dosypujemy szczypiorek i mieszamy. Gotowe! Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Dania główne
Naleśniki z bananami
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Jaki jest idealny przepis na Śląskie Kluski?? Tajemnica tkwi w cieśnie. Ziemn...
Odsłon: 95
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 377