Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne pulpeciki w delikatnym śmietankowo- chrzanowym sosie.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 172
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1177
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1220
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 172
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1177
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1220
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13330
Składniki
Cebulę siekamy w drobną kostkę. Podsmażamy na oleju do zeszklenia. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy i dodajemy do cebuli. Smażymy razem około 5 minut. Studzimy.
W misce umieszczamy mięso mielone, dodajemy wystudzoną cebulę z czosnkiem, wbijamy jajko, dosypujemy bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy dokładnie do uzyskania jednolitej konsystencji (najlepiej rękoma).
Z gotowej masy formujemy kuleczki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pulpeciki z każdej strony do złotego koloru.
W międzyczasie do miseczki przekładamy mascarpone i chrzan. Mieszamy dokładnie i dolewamy wodę. Ponownie mieszamy i mieszankę przelewamy na patelnię z pulpecikami.
Pulpeciki z sosem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze około 5 minut. Dosypujemy szczypiorek i mieszamy. Gotowe! Smacznego :)