Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe i smaczne pulpety na obiad. Moje dzieci je uwielbiają.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414498
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414498
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2321
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć, odsączyć, połączyć z mięsem, jajkiem, łyżką natki pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe pulpeciki, włożyć do gotującej osolonej wody. Wrzucić obrane i pokrojone w słupki kalarepki i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Z mąki i masła zarobić zasmażkę, połączyć z potrawą i zagotować. Na koniec dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, resztę natki pietruszki w razie potrzeby doprawić, podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą.