Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe i smaczne pulpety na obiad. Moje dzieci je uwielbiają.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2467
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 63
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 727
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć, odsączyć, połączyć z mięsem, jajkiem, łyżką natki pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe pulpeciki, włożyć do gotującej osolonej wody. Wrzucić obrane i pokrojone w słupki kalarepki i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Z mąki i masła zarobić zasmażkę, połączyć z potrawą i zagotować. Na koniec dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, resztę natki pietruszki w razie potrzeby doprawić, podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą.