Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe i smaczne pulpety na obiad. Moje dzieci je uwielbiają.
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 101
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 101
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 67
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 57
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 123
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19671
Składniki
Wykonanie: Bułkę namoczyć, odsączyć, połączyć z mięsem, jajkiem, łyżką natki pietruszki, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe pulpeciki, włożyć do gotującej osolonej wody. Wrzucić obrane i pokrojone w słupki kalarepki i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Z mąki i masła zarobić zasmażkę, połączyć z potrawą i zagotować. Na koniec dodać obrane ze skórki pokrojone pomidory, resztę natki pietruszki w razie potrzeby doprawić, podawać do obiadu z ziemniakami lub kaszą.