Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną

Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 2760

Dodano:

Odsłon: 2386

Mamy dla Was ciekawy przepisz na obiad z mięsem mielonym w roli głównej – pyszne klopsiki z kaszą jaglaną. Obecność kaszy sprawia, że klopsiki są treściwe i bardzo smaczne. Danie to nie wymaga dużego nakładu pracy, każdy wykona je szybko w swojej kuchni. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pulpeciki mięsne z kaszą jaglaną

Przygotowanie

  1. • Kaszę jaglaną gotujemy według zaleceń producenta
    • Paprykę kroimy w drobną kostkę
    • Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach
    • Mięso mielone, paprykę, marchewkę, ugotowaną kaszę jaglaną oraz przyprawy umieszczamy w misie, a następnie całość wyrabiamy ręcznie
    • Blachę wykładamy papierem do pieczenia

  2. • Z masy formujemy klopsiki i układamy na papierze do pieczenia
    • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut (środkowy poziom piekarnika)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń