Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy dla Was ciekawy przepisz na obiad z mięsem mielonym w roli głównej – pyszne klopsiki z kaszą jaglaną. Obecność kaszy sprawia, że klopsiki są treściwe i bardzo smaczne. Danie to nie wymaga dużego nakładu pracy, każdy wykona je szybko w swojej kuchni. Smacznego! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1011
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4528
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1011
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4528
Składniki
• Kaszę jaglaną gotujemy według zaleceń producenta • Paprykę kroimy w drobną kostkę • Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach • Mięso mielone, paprykę, marchewkę, ugotowaną kaszę jaglaną oraz przyprawy umieszczamy w misie, a następnie całość wyrabiamy ręcznie • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
• Z masy formujemy klopsiki i układamy na papierze do pieczenia • Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 10 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy przez 30 minut (środkowy poziom piekarnika)