Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach, aromatyczne pulpety.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 641
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 60
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 59
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 641
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 60
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 82
Składniki
Na patelni z oliwą z oliwek szklimy cebulkę i 1 ząbek czosnku pokrojony w drobną kosteczkę.
Wrzucamy grzyby, zalewamy wodą i dusimy do momentu aż grzyby będą miękkie.
Wlewamy śmietankę, przyprawiamy solą, pieprzem i oregano.
Bułkę namaczamy w mleku, odciskamy, łączymy z mięsem mielonym, jajkiem, cebulką i 2 ząbkami czosnku posiekanym w drobną kosteczkę. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, ostrą i słodką papryką. Mieszamy i formujemy małe kuleczki.
Pulpeciki podsmażamy na oliwie z oliwek, przewracając tak, by z wszystkich stron podsmażyły się na złoto.
Pulpety mieszamy z sosem i dusimy przez 10 min by doszły. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Podajemy z ryżem.
Smacznego :)