Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpeciki z burakami i orzechami"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Buraczki zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle, dodaj chrzan, podlej wodą i duś, aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
Z mięsa, jajek, bułki tartej i poszatkowanej cebuli zagnieć masę.
Uformuj z niej kulki, do środka włóż buraki i orzechy.
Podsmaż pulpety na oleju, zalej bulionem i duś ok. 10 minut.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV