Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpeciki z burakami i orzechami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7782
Składniki
Buraczki zetrzyj na tarce, podsmaż na maśle, dodaj chrzan, podlej wodą i duś, aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
Z mięsa, jajek, bułki tartej i poszatkowanej cebuli zagnieć masę.
Uformuj z niej kulki, do środka włóż buraki i orzechy.
Podsmaż pulpety na oleju, zalej bulionem i duś ok. 10 minut.
<strong>Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV