Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne pulpety z dziczyzny duszone w kwaśnej śmietanie.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 63
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 178
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 92
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 156
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 63
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 178
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 92
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 156
Składniki
Mięso i liście czosnku mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbijamy jajka doprawiamy solą i pieprzem. Do masy mięsnej wsypujemy kaszkę orkiszową dla uzyskania odpowiedniej konsystencji. Z masy kształtujemy pulpety, które obsmażamy na oleju. Obsmażone pulpety przekładamy do garnka, zalewamy śmietaną i dusimy około 15-20 minut pod przykryciem. Gotowe pulpety podajemy z ulubionymi dodatkami.