Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne pulpety z dziczyzny duszone w kwaśnej śmietanie.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 369
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 369
Składniki
Mięso i liście czosnku mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa wbijamy jajka doprawiamy solą i pieprzem. Do masy mięsnej wsypujemy kaszkę orkiszową dla uzyskania odpowiedniej konsystencji. Z masy kształtujemy pulpety, które obsmażamy na oleju. Obsmażone pulpety przekładamy do garnka, zalewamy śmietaną i dusimy około 15-20 minut pod przykryciem. Gotowe pulpety podajemy z ulubionymi dodatkami.