Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki uwielbiamy u nas w domu pod każdą postacią. Robię je w różnych sosach, z różnych mięs, surowych, ale też gotowanych. Te ostatnie, gdy mam mięso z rosołu. Tak było i tym razem. Ugotowałam rosół. Trochę mięsa zjedliśmy jako wkładkę do rosołu, a z pozostałej części zrobiłam pulpeciki. Wyszły pyszne i delikatne, choć może " nie wyglądają". Do tego dorobiłam sos chrzanowy, mój ulubiony. Ziemniaki i sałatka z buraków i obiad ... niebo w gębie.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Mięso i gotowaną marchewkę mielimy
Do mięsa i marchewki dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawiamy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy
Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego
Pulpeciki wrzucamy na gotującą się wodę. Po wypłynięciu gotujemy 2-3 minuty
Pulpeciki podajemy z sosem chrzanowym
Przepis na sos: W małym rondelku rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę nie rumieniąc jej. Do mąki z masłem dodać przestudzony bulion. Dokładnie rozmieszać, aby nie było grudek (najlepiej trzepaczką rózgową). Pogotować kilka minut Dodać śmietanę i chrzan, dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać na ciepło do różnego rodzaju mięs.