Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pulpeciki z kaszą jęczmienną"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 211
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 211
Składniki
30 min • Porcja 190 kcal • Przepis na 4 porcji
Kaszę gotuję na sypko w 1 i 1/2 szklanki osolonej wody. Mięso mieszam z drobno posiekaną jedną cebulą, jajkiem, bułką tartą i przyprawami. W rondlu rozgrzewam olej, z mięsa formuję pulepciki i smażę na rozgrzanym tłuszczu. Przecier pomidorowy mieszam ze szklanką wrzątku. Zalewam pulpeciki. Gotuję 5 min.
Mąkę ziemniaczaną mieszam w 1/3 szklanki wody, wlewam do sosu, mieszam do zgęstnienia. Doprawiam cząbrem i innymi przyprawami do smaku. Gotuję jeszcze 5 minut.
Pozostałe cebule siekam i szklę na rozgrzanym tłuszczu. Dodaję pieczarki, smażę do odparowania wody. Dodaję kaszę, dokładnie mieszam. Doprawiam.
Tania i pożywna propozycja obiadowa. Katarzyna Madej-Stasiak z ŁodziŹródło: Kobieta i życie