Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny pomysł na obiad, świetna odmiana znanych każdemu mielonych. Sos jest kremowy i przepyszny w smaku. Polecam!
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5765
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 150
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5765
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 150
Składniki
Ryż gotujemy. Cebulę z czosnkiem kroimy, smażymy i odstawiamy do ostygnięcia.
Mięso, ryż, cebulę z czosnkiem i jajko mieszamy i doprawiamy do smaku. Formujemy pulpeciki.
Robimy sos: wszystkie składniki łączymy ze sobą i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy pulpeciki. Zalewamy całość gotowym sosem. Pieczemy 35-40minut w 180°C.