Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialny pomysł na obiad, świetna odmiana znanych każdemu mielonych. Sos jest kremowy i przepyszny w smaku. Polecam!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5357
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5357
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Ryż gotujemy. Cebulę z czosnkiem kroimy, smażymy i odstawiamy do ostygnięcia.
Mięso, ryż, cebulę z czosnkiem i jajko mieszamy i doprawiamy do smaku. Formujemy pulpeciki.
Robimy sos: wszystkie składniki łączymy ze sobą i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy pulpeciki. Zalewamy całość gotowym sosem. Pieczemy 35-40minut w 180°C.