Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpeciki z przyprawą shoarma

Pulpeciki z przyprawą shoarma

Autor:

Przepisów i artykułów: 2157 Ocena: 48000

Dodano:

Odsłon: 2890

Bardzo lubimy aromatyczne, pełne charakteru przyprawy. Taką jest właśnie shoarma, mieszanka cynamonu, goździków, papryki, kminu, czosnku, kurkumy, imbiru, pieprzu, kolendry, kardamonu i chili. Zapach unosi się po całym mieszkaniu <3 Pulpeciki podaliśmy z delikatnym sosem pomidorowym i kaszą bulgur.

Składniki

  • 300 g filetów z kurczaka
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • przyprawa shoarma
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso mielimy z szalotką i czosnkiem. Do mięsa wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą (masa ma być zwarta, jednak trzeba uważać, by nie przesadzić z jej ilością), do smaku doprawiamy przyprawą.
    Następnie z masy formujemy małe pulpeciki, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń