Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy aromatyczne, pełne charakteru przyprawy. Taką jest właśnie shoarma, mieszanka cynamonu, goździków, papryki, kminu, czosnku, kurkumy, imbiru, pieprzu, kolendry, kardamonu i chili. Zapach unosi się po całym mieszkaniu <3 Pulpeciki podaliśmy z delikatnym sosem pomidorowym i kaszą bulgur.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2483
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3410
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1489
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2194
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2483
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3410
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1489
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2194
Składniki
Mięso mielimy z szalotką i czosnkiem. Do mięsa wbijamy jako, dodajemy bułkę tartą (masa ma być zwarta, jednak trzeba uważać, by nie przesadzić z jej ilością), do smaku doprawiamy przyprawą. Następnie z masy formujemy małe pulpeciki, obsmażamy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami.