Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety drobiowe z mozzarellą"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 26
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 195
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 362
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 675
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 26
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 195
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 50
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 226
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 362
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Pokrój mozzarellę na 8 cieniutkich plasterków.
W dużej misce wymieszaj mięso, namoczoną bułkę, cebulę, jajko i bazylię. Przypraw do smaku.
Z masy uformuj małe podłużne pulpety. Na wierzchu każdego ułóż plasterki mozzarelli. Zawiń pulpety w plasterki boczku (ewentualnie zepnij wykałaczkami).
Przełóż pulpety do naczynia żaroodpornego (stroną z serem do góry). Piecz ok. 30 minut. Podawaj z zieloną sałatą i bagietką.Źródło: Olivia