Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezmięsne danie też może dobrze smakować.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3753
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3753
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3806
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 380
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 698
Składniki
Kalafior gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przekładamy do miski, rozdrabniamy widelcem. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim. Do masy dodajemy bułkę tartą (tyle, by masa dawała się łatwo formować), formujemy pulpety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na rumiano. W rondlu roztapiamy margarynę, dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Do zasmażki wrzucamy koncentrat pomidorowy, smażymy 2 min, po czym powoli, cały czas mieszając, wlewamy gorący bulion. Zatokujemy, dodajemy czerwoną czubrycę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy pulpety, gotujemy 10 min. Podajemy z ryżem i posiekaną bazylią.