Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa oraz warzyw tworzy pyszne i aromatyczne danie.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ser pokroić w kostkę, dodać do mięsa . jajko wybić dodać do przygotowanych składników.
Dokładnie wymieszać, uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz obsmażyć z każdej strony. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek, ułożyć cebulę i paprykę.
Na nich pieczarki, doprawić solą i pieprzem.
Następnie ułożyć cukinię, doprawić ziołami prowansalskimi.
Na warzywach ułożyć pulpety.
Boczek pokroić w cienkie plastry, nakryć pulpety.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić pulpety i piec 30 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.