Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety pieczone w boczku

Pulpety pieczone w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 825

Dodano:

Odsłon: 67

Połączenie mięsa oraz warzyw tworzy pyszne i aromatyczne danie.

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone - 30 dag
  • Ser mozzarella w kulce
  • Jajko kurze - 1 szt
  • Tarta bułka do obtoczenia
  • Boczek wędzony - 20 dag
  • Cebula biała - 1 szt.
  • Papryka czerwona - 1/2 szt.
  • Pieczarki - 20 dag
  • Cukinia - 1/2 szt.
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
  • Oliwa z oliwek - 6 łyżek
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pulpety pieczone w boczku

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ser pokroić w kostkę, dodać do mięsa . jajko wybić dodać do przygotowanych składników.

  2. Dokładnie wymieszać, uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.

  3. Na patelni rozgrzać tłuszcz obsmażyć z każdej strony. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach.

  4. Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek, ułożyć cebulę i paprykę.

  5. Na nich pieczarki, doprawić solą i pieprzem.

  6. Następnie ułożyć cukinię, doprawić ziołami prowansalskimi.

  7. Na warzywach ułożyć pulpety.

  8. Boczek pokroić w cienkie plastry, nakryć pulpety.

  9. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić pulpety i piec 30 minut.

  10. Podawać z ziemniakami i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń