Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie mięsa oraz warzyw tworzy pyszne i aromatyczne danie.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Składniki
Mięso przyprawić przyprawą do mięsa wieprzowego. Ser pokroić w kostkę, dodać do mięsa . jajko wybić dodać do przygotowanych składników.
Dokładnie wymieszać, uformować pulpety , obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz obsmażyć z każdej strony. Cebulę, paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, pokroić. Cukinię utrzeć na tarce o grubszych otworach.
Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek, ułożyć cebulę i paprykę.
Na nich pieczarki, doprawić solą i pieprzem.
Następnie ułożyć cukinię, doprawić ziołami prowansalskimi.
Na warzywach ułożyć pulpety.
Boczek pokroić w cienkie plastry, nakryć pulpety.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić pulpety i piec 30 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką.