Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bardzo lubię zapach i smak tego tych dań. W chwili obecnej jest duża łatwość gotowania takich potraw, ponieważ są dostępne składniki jak i przyprawy.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1826
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 326
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 624
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1826
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 326
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 624
Składniki
Gotujemy ryż basmati wg przepisu na opakowaniu czyli około 15 minut od zagotowania wody. Studzimy i rozkładamy ryż na talerzu. Obieramy i kroimy w plasterki kurkumę i dodajemy do ryżu, posypujemy ryż przyprawą curry.
Przygotowujemy pulpety wg mojego przepisu https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-pulpety-z-warzywami-w-sosie-pomidorowym,1929343,bobby.html W tym przepisie starczy 4-8 szt resztę możemy wykorzystać w inny sposób.
Na ryż kładziemy podgrzany sos tandoori na sos kładziemy pokrojone pulpety i oto mamy super indyjskie danie . Smacznego.