Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bardzo lubię zapach i smak tego tych dań. W chwili obecnej jest duża łatwość gotowania takich potraw, ponieważ są dostępne składniki jak i przyprawy.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 875
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17747
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 875
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5470
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8660
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17747
Składniki
Gotujemy ryż basmati wg przepisu na opakowaniu czyli około 15 minut od zagotowania wody. Studzimy i rozkładamy ryż na talerzu. Obieramy i kroimy w plasterki kurkumę i dodajemy do ryżu, posypujemy ryż przyprawą curry.
Przygotowujemy pulpety wg mojego przepisu https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-pulpety-z-warzywami-w-sosie-pomidorowym,1929343,bobby.html W tym przepisie starczy 4-8 szt resztę możemy wykorzystać w inny sposób.
Na ryż kładziemy podgrzany sos tandoori na sos kładziemy pokrojone pulpety i oto mamy super indyjskie danie . Smacznego.