Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z prostszych sposobów na podanie mięsa, a w dzisiejszym pędzącym na złamanie karku świecie im coś prostsze tym lepsze.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 314
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4390
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30869
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 314
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4390
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3619
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30869
Składniki
Zmielone mięso wyrabiamy z jajkiem doprawiamy solą, pieprzem i solidną porcją świeżego oregano. Formujemy niezbyt duże kulki, które obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy je porządnie z każdej strony na odrobinie oleju.
W garnku podgotowujemy przygotowany wcześniej z porcji rosołowej bulion. Dodajemy posiekany drobno koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pozostało dodać zahartowaną śmietanę i gotujemy sos około 15 minut zagęszczając go w międzyczasie łyżką mąki lub piętką starego chleba.
Na pięć minut przed końcem wrzucamy do sosu pulpety by mogły się jeszcze poddusić. Pod wpisem link do innych sosów - w tym genialnego pieczarkowego :)