Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z prostszych sposobów na podanie mięsa, a w dzisiejszym pędzącym na złamanie karku świecie im coś prostsze tym lepsze.
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 86
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2663
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1932
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 86
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2663
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 1932
Składniki
Zmielone mięso wyrabiamy z jajkiem doprawiamy solą, pieprzem i solidną porcją świeżego oregano. Formujemy niezbyt duże kulki, które obtaczamy w bułce tartej. Obsmażamy je porządnie z każdej strony na odrobinie oleju.
W garnku podgotowujemy przygotowany wcześniej z porcji rosołowej bulion. Dodajemy posiekany drobno koperek. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pozostało dodać zahartowaną śmietanę i gotujemy sos około 15 minut zagęszczając go w międzyczasie łyżką mąki lub piętką starego chleba.
Na pięć minut przed końcem wrzucamy do sosu pulpety by mogły się jeszcze poddusić. Pod wpisem link do innych sosów - w tym genialnego pieczarkowego :)