Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos koperkowy kojarzy mi się z czasami kiedy byłam dzieckiem. Najczęściej przygotowywała go moja babcia jako dodatek do jajek na twardo i ziemniaczków na lekki, letni obiad. No i obowiązkowo mizeria. Dzisiaj proponuję go jako dodatek do pysznego, weekendowego, rodzinnego obiadu.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Składniki
Mięso przekładamy do miski, dodajemy jajko, 2 łyżki bułki tartej, cebulkę, sól, pieprz. Całość zagniatamy i formujemy małe pulpeciki.
Na patelni podgrzewamy olej i podsmażamy pulpeciki. Następnie wlewamy słodką śmietankę, dodajemy koperek i całość mieszamy. Chwilę dusimy na patelni żeby sos zgęstniał. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub kaszą i surówką.