Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pulpety w wyrazistym, lekko ostrym sosie musztardowym. Rewelacyjnie komponują się z ziemniakami w wody, kaszą, ryżem lub makaronem. Posypane świeżą natką pietruszki i oprószone pieprzem ziołowym z pewnością przypadną wam do gustu.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 372
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 130
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 372
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 130
Składniki
Do miski przełóż mięso mielone. Dodaj surowe jajko, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Składniki wymieszaj.
Zwilż dłonie wodą. Formuj pulpety.
Do garnka wlej bulion i zagotuj. Do gotującego się bulionu wrzuć pulpety. Gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut.
Do miski odlej 1/3 bulionu i odstaw do przestudzenia. Następnie do przestudzonego bulionu dodaj musztardę, śmietankę, mąkę ziemniaczaną i przyprawy. Składniki wymieszaj, tak aby pozbyć się wszystkich gródek. Następnie do sosu dolewaj po jednej chochelce bulionu. Składniki mieszaj. Proces powtórz 3-4 razy. Gotowy, zahartowany sos przelej do bulionu z pulpetami.
Pulpety w sosie musztardowym gotuj przez 5-10 minut. Podawaj z ryżem, kaszą, makaronem lub ziemniakami. Udekoruj talerz świeżą natką pietruszki. Smacznego!