Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos idealny do podania z kaszą.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 245
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 147
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27883
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 245
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 147
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27883
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Mięso mieszamy z mąką ziemniaczaną i przyprawami. Wyrabiamy przez chwilę i formujemy małe pulpety, które obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z odrobiną masła. Podsmażamy rozgnieciony praską czosnek i pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy pulpeciki i smażymy do zarumienienia. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy kilka minut.
Całość zasypujemy dużą ilością posiekanego koperku i dodajemy śmietanę. Gotujemy razem i doprawiamy do smaku. W ramach potrzeby zagęszczamy sos wodą z mąką.
Podajemy z kaszą i ogórkami kiszonymi lub tartymi buraczkami.