Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos idealny do podania z kaszą.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1526
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 733
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1526
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 733
Składniki
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Mięso mieszamy z mąką ziemniaczaną i przyprawami. Wyrabiamy przez chwilę i formujemy małe pulpety, które obtaczamy w bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z odrobiną masła. Podsmażamy rozgnieciony praską czosnek i pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy pulpeciki i smażymy do zarumienienia. Dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i smażymy kilka minut.
Całość zasypujemy dużą ilością posiekanego koperku i dodajemy śmietanę. Gotujemy razem i doprawiamy do smaku. W ramach potrzeby zagęszczamy sos wodą z mąką.
Podajemy z kaszą i ogórkami kiszonymi lub tartymi buraczkami.