Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 552
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 370
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 132
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 552
Młode ziemniaki, same w sobie są pyszne, ale te z cebulką i te najmniejsze są...
Odsłon: 370
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 132
Składniki
1. do mięsa dodajemy jajko, posiekaną drobno cebulę i kaszę mannę, doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpeciki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy ok 5 min, wyciągamy na talerz, 2. na rozgrzanym maśle podduszamy cebulę, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, smażymy razem na małym ogniu, pieczarki przekładamy do rondla, zalewamy szklanką gorącej wody, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy ok 5 min, zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę gotujemy, do sosu dodajemy pulpety, chwilę razem jeszcze gotujemy, podajemy z ryżem smacznego