Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mała odmiana dla pulpetów w sosie pomidorowym, smakowały pysznie
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2536
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 263
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2536
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 263
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4351
Składniki
1. do mięsa dodajemy jajko, posiekaną drobno cebulę i kaszę mannę, doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym, wszystko dokładnie mieszamy, formujemy małe pulpeciki, wrzucamy do osolonego wrzątku, gotujemy ok 5 min, wyciągamy na talerz, 2. na rozgrzanym maśle podduszamy cebulę, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, smażymy razem na małym ogniu, pieczarki przekładamy do rondla, zalewamy szklanką gorącej wody, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy ok 5 min, zaprawiamy śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę gotujemy, do sosu dodajemy pulpety, chwilę razem jeszcze gotujemy, podajemy z ryżem smacznego