Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pulpety w sosie pomidorowym z ryżem zawsze dobre
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1154
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5876
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1154
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1742
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5876
Składniki
1. do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, posiekaną drobno cebulę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić, 2. sos: pokroic drobno marchew, cebulę i selera, rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć warzywa, dodać pomidory z zalewą, chwile dusić, zalac bulionem, dodać koncentrat, gotować na małym ogniu, gdy warzywa będą miękkie zmiksować, 3. z mięsa formować małe, płaskie kotleciki, obtoczyć w mące, obsmażyć na smalcu, zdjąć z patelni, na pozostałym tłuszczu zrumienić 2 łyżki mąki, przestudzić, rozrobić zimną wodą, dodac do sosu, zagotować mieszając, doprawić do smaku, kotleciki włożyć do sosu, dusić na malutkim ogniu ok 10 min, podawać z ryżem smacznego