Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza propozycja na pyszne danie obiadowe – klopsiki z szynki wieprzowej w aromatycznym sosie. Mięso delikatne i szybko przyrządzone. Składniki niedrogie i niewyszukane. Danie tradycyjne z ziemniaczkami i kolorową sałatką wszystkich domowników na pewno zadowoli.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 764
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3997
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 5516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1003
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4292
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 764
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1043
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3997
Składniki
Mięso dajemy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej, rozgnieciony ząbek czosnku i przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy pulpety wielkości dużych orzechów włoskich.
Na głęboką patelnię lub do rondelka wlewamy 3 szklanki wody. Doprowadzamy ją do wrzenia. Na wrzącą wodę wrzucamy pulpety, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i sos sojowy. Przykrywamy patelnię pokrywą, znowu doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pulpety 15 minut.
Następnie odkrywamy patelnię, dodajemy zmiażdżony czosnek i ser topiony. Gotujemy pulpety odkryte, aż ser się roztopi, od czasu do czasu mieszając tworzący się sos. Na koniec dodajemy łyżkę masła i redukujemy sos do odpowiedniej konsystencji (2-3 minuty). Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Pulpety w sosie serowo -czosnkowym gotowe!