Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza propozycja na pyszne danie obiadowe – klopsiki z szynki wieprzowej w aromatycznym sosie. Mięso delikatne i szybko przyrządzone. Składniki niedrogie i niewyszukane. Danie tradycyjne z ziemniaczkami i kolorową sałatką wszystkich domowników na pewno zadowoli.
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 679
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1416
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 293
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 222
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 679
Kopytka, zrobione z rozgniecionych, ugotowanych ziemniaków z mąką, bez użycia...
Odsłon: 1416
Kaczka to mięso które bardzo lubimy. Dzisiaj nogi kaczek zamarynowane przypra...
Odsłon: 293
Tradycyjna młoda kapusta z boczkiem. Kapusta jest bardzo smaczna, może być je...
Odsłon: 222
Składniki
Mięso dajemy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej, rozgnieciony ząbek czosnku i przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy pulpety wielkości dużych orzechów włoskich.
Na głęboką patelnię lub do rondelka wlewamy 3 szklanki wody. Doprowadzamy ją do wrzenia. Na wrzącą wodę wrzucamy pulpety, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i sos sojowy. Przykrywamy patelnię pokrywą, znowu doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy pulpety 15 minut.
Następnie odkrywamy patelnię, dodajemy zmiażdżony czosnek i ser topiony. Gotujemy pulpety odkryte, aż ser się roztopi, od czasu do czasu mieszając tworzący się sos. Na koniec dodajemy łyżkę masła i redukujemy sos do odpowiedniej konsystencji (2-3 minuty). Gotowe danie posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Pulpety w sosie serowo -czosnkowym gotowe!