Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne pulpeciki wieprzowe w sosie śmietanowo - ziołowym z kaszą manną. Idealne na obiad dla całej rodziny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12974
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14269
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5902
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12974
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1472
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14269
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5902
Składniki
Mięso wieprzowe umyłam, osuszyłam ręcznikiem papierowym i zmieliłam w maszynce do mięsa razem z 1/3 cebuli. Do mięsa wbiłam jajko. Dodałam majonez, przyprawę włoską, kaszę manną, sól i pieprz do smaku. Wszystko wyrobiłam ręką na jednolitą masę mięsną. Z masy odrywałam kawałki i formowałam okrągłe pulpeciki. Pulpeciki obtaczałam w mące pszennej i odkładałam na talerz. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i ułożyłam pulpeciki. Obsmażyłam je z każdej strony na rumiano i przełożyłam do garnka. Na pozostałym oleju przesmażyłam resztę cebuli, którą wcześniej drobno posiekałam. Zeszkloną cebulę dodałam do pulpetów. Do garnka z pulpetami wlałam ok. 1,5-2szkl. wody, którą wcześniej popłukałam patelnię, aby zebrać z niej cały smak. Do garnka dodałam listek laurowy, ziele angielskie. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem i majerankiem i zagotowałam. Następnie dodałam natkę pietruszki i koperku oraz śmietanę i dusiłam pulpety ok. 15 minut. Na koniec dodałam kaszę manną i dusiłam dalej, aż sos zgęstniał.