Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety zapiekane w sosie pomidorowym z marchewką i cebulą to danie, które na stałe zagości w obiadowym menu. Jest niezwykle sycące, dzięki połączeniu mięsa z ryżem. Robi się je niezwykle szybko i prosto. Jeśli nie chcecie tracić zbyt wiele czasu w kuchni, sięgnijcie po ten przepis.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Do miski z mięsem dodaj ugotowany ryż. Następnie przeciśnij przez praskę czosnek, a cebulę zetrzyj na drobnych oczkach. Natkę pietruszki posiekaj i dorzuć do reszty składników. Wbij jajko i dodaj łyżkę musztardy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy, wilgotnymi dłońmi formuj pulpety. Układaj je w naczyniu żaroodpornym natłuszczonym odrobiną oleju.
Przygotuj sos. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na odrobinie oleju. Gdy zmięknie, dodaj do niej startą na dużych oczkach marchewkę. Całość podsmażaj przez kilka minut. Po czym wlej pomidory, przypraw oregano oraz solą i pieprzem do smaku. Trzymaj na ogniu przez 5 minut.
Pulpety zalej gotowym sosem. Wszystko zapiekaj w 180 stopniach Celsjusza przez 40 minut. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.