Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety wieprzowe podane z kapustką brukselką, polane sosem koperkowym.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9233
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1927
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3952
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 407
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 229
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 275
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9233
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1927
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3952
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 407
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 229
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 275
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy sól, cebulę, pieprz, czosnek, bułkę tartą, koper, natkę pietruszki, jajko i wszystkie składniki mieszamy ze sobą.
Z wyrobionego mięsa formujemy 12 pulpetów.
W garnku zagotowujemy litr wody z suszoną włoszczyzną, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pastą rosołową i przyprawami. Do gotującego się wywaru dodajemy koper, natkę pietruszki, kapustki brukselki i pulpety, gotujemy do miękkości, około 20 minut.
Jeżeli kapustki i pulpety będą miękkie doprawiamy sos do smaku.
Zagęszczamy go mąką i zabielamy śmietaną.
W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, ugotowane odlewamy z wody, odparowujemy i tłuczemy.
Ziemniaki wkładamy na talerze, układamy po 6 pulpetów, po 5 kapustek i wszystko polewamy sosem. Możemy całość posypać koperkiem. Smacznego !!!