Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotuję pulpety na domowym rosole,który prawie zawsze mam w zamrażalniku...
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 49
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1522
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 301
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3292
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 644
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 49
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1522
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 301
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3292
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 644
Składniki
Do mięsa dodać sól,pieprz,jajka i bardzo drobno posiekaną cebulę.Dokładnie wyrobić mięso na jednolitą masę nawet kilka minut.Formować małe kulki i wrzucać na gotujący rosół,następnie wsypać posiekaną zieleninę.Kiedy pulpety zaczną wypływać na wierzch wlać przecier pomidorowy.Sos zagęścić zaprawką ( 1 szkl wody + 2-3 łyżki mąki)Gotować kilka minut,aż sos pomidorowy zgęstnieje.Podawać z pieczywem lub z ryżem.
SMACZNEGO