Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotuję pulpety na domowym rosole,który prawie zawsze mam w zamrażalniku...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15047
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2034
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8831
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15047
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2034
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8831
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Składniki
Do mięsa dodać sól,pieprz,jajka i bardzo drobno posiekaną cebulę.Dokładnie wyrobić mięso na jednolitą masę nawet kilka minut.Formować małe kulki i wrzucać na gotujący rosół,następnie wsypać posiekaną zieleninę.Kiedy pulpety zaczną wypływać na wierzch wlać przecier pomidorowy.Sos zagęścić zaprawką ( 1 szkl wody + 2-3 łyżki mąki)Gotować kilka minut,aż sos pomidorowy zgęstnieje.Podawać z pieczywem lub z ryżem.
SMACZNEGO