Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotuję pulpety na domowym rosole,który prawie zawsze mam w zamrażalniku...
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13274
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 475
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9803
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13274
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 475
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9803
Składniki
Do mięsa dodać sól,pieprz,jajka i bardzo drobno posiekaną cebulę.Dokładnie wyrobić mięso na jednolitą masę nawet kilka minut.Formować małe kulki i wrzucać na gotujący rosół,następnie wsypać posiekaną zieleninę.Kiedy pulpety zaczną wypływać na wierzch wlać przecier pomidorowy.Sos zagęścić zaprawką ( 1 szkl wody + 2-3 łyżki mąki)Gotować kilka minut,aż sos pomidorowy zgęstnieje.Podawać z pieczywem lub z ryżem.
SMACZNEGO