Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4598
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13138
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4598
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13138
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Bułkę pokroić w ćwiartki i na 15 min namoczyć w mleku. Opłukaną i osuszoną wołowinę zemleć wraz z odciśniętą bułką i wymieszać z jajkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować kulki. Ugotować w bulionie ,wyciągnąć. Sos: zrobić zasmażkę z margaryny i mąki ,dodać koncentrat pomidorowy ,rozprowadzić bulionem. Zagotować ,dodać śmietanę ,sól i cukier. Do sosu dodać pulpety i podgrzewać jeszcze 5 min.