Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93724
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2685
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3512
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1612
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2284
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93724
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2685
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3512
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1612
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2284
Składniki
Bułkę pokroić w ćwiartki i na 15 min namoczyć w mleku. Opłukaną i osuszoną wołowinę zemleć wraz z odciśniętą bułką i wymieszać z jajkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować kulki. Ugotować w bulionie ,wyciągnąć. Sos: zrobić zasmażkę z margaryny i mąki ,dodać koncentrat pomidorowy ,rozprowadzić bulionem. Zagotować ,dodać śmietanę ,sól i cukier. Do sosu dodać pulpety i podgrzewać jeszcze 5 min.