Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety wołowe z farszem paprykowym"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5688
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 106
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 603
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5688
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 106
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 603
Składniki
Poszatkowaną cebulę zeszklij na oleju, po czym dodaj do mięsa i wyrób z jajkiem oraz bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem.
Paprykę pokrój w kostkę, a por w talarki. Podduś warzywa na odrobinie oleju.
Z masy mięsnej ulep kulki, zrób w nich dziurki i w każdej umieść po porcji farszu.
Obtocz pulpety w mące i podsmaż. Po chwili podlej je koncentratem pomidorowym roztrzepanym z wodą i mąką. Dopraw sos ketchupem, solą, pieprzem i papryką. Duś potrawę około 20 minut.
40 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 340
<strong>Magdalena Tabaczyk z Kępic</strong>Źródło: Super TV