Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety pochodzą z Włoch, mogą być spożywane samodzielnie lub jako dodatek do zup, sosów. Ja proponuję pulpety a brokułem w sosie brokułowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Brokuł gotować przez 3 minuty, zahartować w zimnej wodzie, podzielić na różyczki. Opłukane mięso oddzielić od kości, oczyścić i pokroić na kawałki. Szalotki i marchewkę obrać pokroić w krążki. Mięso razem z szalotką pulsacyjne posiekać w robocie kuchennym ( częścią tnącą ). Potem dodać marchewkę, jajko, kaszę manną i dokładnie posiekać. Na koniec doprawić solą, pieprzem i roztartymi ziołami.
Zwilżonymi w wodzie rękami uformować kule, rozpłaszczyć, nałożyć kawałek brokuła i zlepić. Obtoczyć w dużej ilości mąki. GOTOWAĆ OK. 15 MINUT w osolonej wodzie ( tylko tyle żeby przykryła pulpety ) razem z pozostałym brokułem, warzywami i zielem angielskim. Pulpety wyjąć, warzywa z niewielką ilością wywaru zmiksować i z powrotem przelać do saganka. Sos doprawić zahartowaną śmietaną z mąką. Przed podaniem pulpety podgrzać w sosie. Podawać z ziemniakami.