Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z fasolą w sosie pomidorowym

Pulpety z fasolą w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Pulpety z fasolą w sosie pomidorowym"

Składniki

  • Pół kg mięsa mielonego wieprzo wo-wołowego
  • jajko
  • czerstwa kajzerka
  • 3 cebule
  • mleko
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • 30 dag piecza rek
  • 1-2 łyżki mąki
  • puszka czerwonej fasoli
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic

  2. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Jedną cebulę obierz, pokrój w kostkę. Mięso mielone wyrób z cebulą, kajzerką i jajkiem, przypraw do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj pulpe ciki. Obtocz w mące, usmaż ze wszystkich stron na oleju.

  3. Pieczarki oczyść, pokrój w paski, podsmaż na oleju, zdejmij. Pozostałe cebule pokrój w kostkę, papryki w pas- ki, podsmaż razem z cebulami na patelni po pieczarkach.

  4. Do rondla wlej szklankę wody, zagotuj. Włóż klopsiki, pieczarki, cebulę z papryką, dodaj koncentrat pomidorowy i odcedzoną czerwoną fasolę, posyp solą i pieprzem. Gotuj na małym ogniu około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Przypraw do smaku.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń