Do góry

Dania główne Przepis na:

Pulpety z fetą po bałkańsku

Pulpety z fetą po bałkańsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Pulpety z fetą po bałkańsku"

Składniki

  • 60 dag mięsa mielonego mieszanego wieprzowo -wołowego
  • 10 dag sera feta
  • 3 zabki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • papryczka chili
  • 3 łyżki bułki tartej
  • jajko
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa.

  2. Czosnek posiekaj. Papryczkę chili oczyść z pestek, posiekaj. Mięso wyrób z jajkiem, czosnkiem i bułką tartą. Przypraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i papryczką chili.

  3. Ser feta pokrój w małą kostkę. Z masy mięsnej uformuj placuszki. Na każdym ułóż kawałek sera feta. Uformuj kulę.

  4. Po 2-3 pulpety nadziewaj na namoczone patyczki do szaszłyków. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piecz ok. 20 min w 180°C.

  5. Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń