Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-11-2020
Najlepsze na jesień pulpety z mięsa, ryżu i daktyli duszone w aromatycznym wywarze z ciecierzycą i marchewką. To danie z kuchni perskiej, kojące i pełne smaku.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 676
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17395
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3254
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 217
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4175
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 676
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17395
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3254
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 217
Składniki
Zagotować wodę, przełożyć ryż o gotować 5 minut, przepłukać na sitku zimną wodą i odstawić do odsączenia i lekkiego przestudzenia. Cebulę drobno posiekać, migdały pokroić w kosteczkę, przełożyć do miski razem z mięsem, przyprawami i ryżem, wymieszać.
Uformować pulpety, odstawić do lodówki na 30 minut. Marchewkę posiekać w kostkę W garnku zagotować rosół, dodać marchewkę, ciecierzycę, kurkumę, kardamon, skórkę z cytryny, sól i pieprz. Delikatnie przełożyć pulpety. Gotować 40 minut. Na talerzu posypać miętą i bazylią.