Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1230
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 30
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 285
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1230
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 123
Składniki
1. ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odsączyć na sitku, 2. marchew i selera zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, 3. mięso wymieszać z ryżem i warzywami, dodać jajka i mannę, doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem, z masy formować małe okrągłe pulpeciki, obsmażyć na rumiano na oleju, 4. cebulę pokroić, poddusić na oleju, zalać przecierem, gotować na małym ogniu, w razie potrzeby dolać odrobinę wody, gdy cebula zmięknie zmiksować, z mąki zrobić jasną zasmażkę, zagęścić sos, zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem, 5. pulpety włożyć do sosu, gotować na małym ogniu ok 20 min, smacznego