Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25072
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 163
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25072
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 163
Składniki
1. ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odsączyć na sitku, 2. marchew i selera zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, 3. mięso wymieszać z ryżem i warzywami, dodać jajka i mannę, doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem, z masy formować małe okrągłe pulpeciki, obsmażyć na rumiano na oleju, 4. cebulę pokroić, poddusić na oleju, zalać przecierem, gotować na małym ogniu, w razie potrzeby dolać odrobinę wody, gdy cebula zmięknie zmiksować, z mąki zrobić jasną zasmażkę, zagęścić sos, zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem, 5. pulpety włożyć do sosu, gotować na małym ogniu ok 20 min, smacznego