Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 704
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 690
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
1. ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, odsączyć na sitku, 2. marchew i selera zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, 3. mięso wymieszać z ryżem i warzywami, dodać jajka i mannę, doprawić solą, sosem sojowym i pieprzem, z masy formować małe okrągłe pulpeciki, obsmażyć na rumiano na oleju, 4. cebulę pokroić, poddusić na oleju, zalać przecierem, gotować na małym ogniu, w razie potrzeby dolać odrobinę wody, gdy cebula zmięknie zmiksować, z mąki zrobić jasną zasmażkę, zagęścić sos, zagotować doprawić do smaku solą i pieprzem, 5. pulpety włożyć do sosu, gotować na małym ogniu ok 20 min, smacznego