Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pumpernikiel z tatarem z łososia"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8004
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 282
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2172
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 687
Składniki
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania: 15 minut.
Oczyszczonego i osuszonego łososia posiekaj ostrym nożem w drobną kostkę, jak na tatara. Na patelni upraż sezam. Posiekaną rybę dopraw olejem sezamowym, ziarnami sezamu i sokiem z limonki. Każdy krążek pumpernikla możesz przygotować inaczej: – posmaruj go serkiem, na to połóż porcję tatara i udekoruj szczypiorkiem; – nałóż tatara i obsyp minikanapkę orzeszkami wasabi; – połóż na pumpernikiel plasterki marynowanego imbiru, na to nałóż porcję łososia; – posyp tatara listkami kolendry, cienkimi plasterkami rzodkiewki lub krążkami pora.Źródło: Twój Styl