Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No może widok nie powala na kolana, jednak smak już tak. Dla nas to kolejne odkrywanie smaków. Przepis pochodzi z książki kucharskiej opisującej potrawy z różnych stron świata. Tym razem na tapetę wzięliśmy Holandię.
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 136
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 136
Składniki
Kapustę szatkujemy, zalewamy osoloną wodą, tak by zakrywała kapustę. Gotujemy 45 min. Dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki, serdelki i gotujemy 40 min. Wyjmujemy kiełbasę, trzymamy w ciepłym miejscu. Kapustę i ziemniaki odsączamy, dodajemy smalec, przy pomocy tłuczka do ziemniaków, rozgniatamy na puree, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy serdelki, podgrzewamy kwadrans w 180°C. Podajemy zaraz po przygotowaniu.