Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No może widok nie powala na kolana, jednak smak już tak. Dla nas to kolejne odkrywanie smaków. Przepis pochodzi z książki kucharskiej opisującej potrawy z różnych stron świata. Tym razem na tapetę wzięliśmy Holandię.
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9118
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1859
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3901
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 281
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 183
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 176
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9118
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 1859
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 3901
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 281
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 183
Buraczki z papryką i cebulą to pyszny i zdrowy dodatek do obiadów. Buraczki s...
Odsłon: 176
Składniki
Kapustę szatkujemy, zalewamy osoloną wodą, tak by zakrywała kapustę. Gotujemy 45 min. Dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki, serdelki i gotujemy 40 min. Wyjmujemy kiełbasę, trzymamy w ciepłym miejscu. Kapustę i ziemniaki odsączamy, dodajemy smalec, przy pomocy tłuczka do ziemniaków, rozgniatamy na puree, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy serdelki, podgrzewamy kwadrans w 180°C. Podajemy zaraz po przygotowaniu.