Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może nie jest to danie specjalnie wyszukane,ale naprawdę pyszne i sycące:-)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Gotujemy ziemniaki,przecikamy przez praskę.
Do gorących ziemniaków dodajemy masło(,ser żółty starty na drobnej tarce ,drobno posiekaną i wcześniej zrumienioną na maśle cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek(ilość jak kto lubi,ja daję 2,3 ząbki) oraz na koniec pół dużego kubka gęstej śmietany. Ziemniaki podaję do zwykłych kotletów z kurczaka lub do ryby czy tez zwyczajnego sadzonego jajka:-)tak więc dodatki pozostają jedynie w fantazji kucharza.