Do góry

Dania główne Przepis na:

Puree ziemniaczane inaczej

Puree ziemniaczane inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 232

Dodano:

Odsłon: 1468

Może nie jest to danie specjalnie wyszukane,ale naprawdę pyszne i sycące:-)

Składniki

  • ziemniaki 2 kg,cebula 2 spore sztuki,czosnek,śmietana,ser żółty,
  • masło, 1 łyżka
  • ser żółty, 2 spore garście
  • śmietana, pół dużego kubka
  • czosnek, 2,3 ząbki
  • cebula, 2 szt.
  • ziemnaiki, 2 kg.
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Puree ziemniaczane inaczej

Przygotowanie

  1. Gotujemy ziemniaki,przecikamy przez praskę.

  2. Do gorących ziemniaków dodajemy masło(,ser żółty starty na drobnej tarce ,drobno posiekaną i wcześniej zrumienioną na maśle cebulę,przeciśnięty przez praskę czosnek(ilość jak kto lubi,ja daję 2,3 ząbki) oraz na koniec pół dużego kubka gęstej śmietany. Ziemniaki podaję do zwykłych kotletów z kurczaka lub do ryby czy tez zwyczajnego sadzonego jajka:-)tak więc dodatki pozostają jedynie w fantazji kucharza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń