Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pizza na grubym, puszystym, maślankowym cieście z pysznymi dodatkami: jarmużem, brokułem, pieczarkami, suszonymi pomidorami i serem feta.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1575
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1575
Składniki
Maślankę lekko podgrzewamy. Dodajemy do niej drożdże, cukier, mąkę, oliwę i na końcu sól. Ciasto długo wyrabiamy. Pojemnik z ciastem przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę. Kiedy ciasto rośnie szykujemy dodatki. Na oleju smażymy przeciśnięty czosnek, pokrojoną cebulę, brokuła, jarmuż, pieczarki w plasterkach. Solimy i pieprzymy. Pieczarki puszczą trochę wody, ale trzeba pilnować czy nie jest jej za mało. Smażąc pod przykryciem brokuł zachowa ładny kolor. Smażymy tylko go momentu, aż brokuł lekko zmięknie. Studzimy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy wyrośnięte ciasto. Odstawiamy na 10 minut. Smarujemy sosem, posypujemy ziołami. Na cieście rozkładamy usmażone warzywa z pieczarkami i kawałki suszonych pomidorów. Posypujemy startą mozzarellą i kostkami fety.
Pieczemy w 200 stopniach przez 25 - 30 minut. Pizza jest bardzo puszysta. Świetnie smakuje na świeżo, a nawet odgrzana następnego dnia.