Smaczny pomysł na "Puszysty omlet serowy na ostro"
Puszysty omlet serowy na ostro
Składniki
- po 30 dag kurek i koźlaków
- 1 łyżka masła
- 8 pomidorków
- 1 czerwona cebula. Do omletu: 8 jajek
- 10 łyżek mleka
- po 4 łyżki mąki pszennej i startego żółtego sera o ostrym smaku
- 4 płaskie łyżki masła Dodatkowo: sól
- mielony
- czarny pieprz
- szczypta mielonego jałowca
Składniki
- po 30 dag kurek i koźlaków
- 1 łyżka masła
- 8 pomidorków
- 1 czerwona cebula. Do omletu: 8 jajek
- 10 łyżek mleka
- po 4 łyżki mąki pszennej i startego żółtego sera o ostrym smaku
- 4 płaskie łyżki masła Dodatkowo: sól
- mielony
- czarny pieprz
- szczypta mielonego jałowca

Etapy przygotowania
Grzyby oczyść, potnij na kawałki.Rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć grzyby i duś je do miękkości.
Przygotuj omlety: oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z mlekiem, mąką i serem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Białka ubij, połącz z masą omletową. Rozdziel ją na 4 części. Z każdej usmaż na łyżce masła omlet.
Obraną cebulę oraz pomidory potnij w plasterki. Wymieszaj z grzybami. Nadzienie przypraw solą, pieprzem i jałowcem. Rozłóż na omletach, złóż je na pół i od razu podawaj.Źródło: Tina
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kaczka
- Przyprawy
- Majeranek
Odsłon: 286

Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 86
Ostatnio komentowane przepisy
Majeranek i pieprz doskonale podkreślają smak pieczonej świątecznej kaczki.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Owoce
- Jabłka
- Mięso
- Kaczka
- Przyprawy
- Majeranek
Odsłon: 286

Pyszny pieczony pasztet z kaczki i kurczaka. Pasztet jest z tych twardszych,...
Odsłon: 86


Składniki
- po 30 dag kurek i koźlaków
- 1 łyżka masła
- 8 pomidorków
- 1 czerwona cebula. Do omletu: 8 jajek
- 10 łyżek mleka
- po 4 łyżki mąki pszennej i startego żółtego sera o ostrym smaku
- 4 płaskie łyżki masła Dodatkowo: sól
- mielony
- czarny pieprz
- szczypta mielonego jałowca
Grzyby oczyść, potnij na kawałki.Rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć grzyby i duś je do miękkości.
Przygotuj omlety: oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z mlekiem, mąką i serem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Białka ubij, połącz z masą omletową. Rozdziel ją na 4 części. Z każdej usmaż na łyżce masła omlet.
Obraną cebulę oraz pomidory potnij w plasterki. Wymieszaj z grzybami. Nadzienie przypraw solą, pieprzem i jałowcem. Rozłóż na omletach, złóż je na pół i od razu podawaj.Źródło: Tina