Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puszysty omlet serowy na ostro"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 947
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23104
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2188
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 947
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23104
Składniki
Grzyby oczyść, potnij na kawałki.Rozgrzej łyżkę masła. Wrzuć grzyby i duś je do miękkości.
Przygotuj omlety: oddziel żółtka od białek. Żółtka wymieszaj z mlekiem, mąką i serem. Przypraw na pikantnie solą i pieprzem. Białka ubij, połącz z masą omletową. Rozdziel ją na 4 części. Z każdej usmaż na łyżce masła omlet.
Obraną cebulę oraz pomidory potnij w plasterki. Wymieszaj z grzybami. Nadzienie przypraw solą, pieprzem i jałowcem. Rozłóż na omletach, złóż je na pół i od razu podawaj.Źródło: Tina