Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Puszysty suflet z szynką i serem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Posmaruj masłem 4 małe naczynia do pieczenia i wysyp je bułką tartą.
Wymieszaj w misce na jednolitą masę: purée ziemniaczane, mleko, ser oraz żółtka. Dodaj rozmrożony groszek i posiekane kawałki szynki. Dopraw do smaku.
Ubij białko i przełóż je delikatnie do wcześniej przygotowanej masy. Rozdziel ją równo do czterech foremek.
Umieść w piekarniku suflety i piecz je przez 30-35 minut, aż będą puszyste i złote. Podawaj od razu ze świeżą sałatą.Źródło: Olivia