Do góry

Dania główne Przepis na:

Puszysty suflet z szynką i serem

Puszysty suflet z szynką i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Puszysty suflet z szynką i serem"

Składniki

  • 20 g masła
  • 1/4 szklanki bułki tartej
  • 1 i 1/2 szklanki ziemniaczanego purée
  • szklanka mleka
  • szklanka startego sera typu cheddar
  • 1/2 szklanki wiórków parmezanu
  • 4 jajka
  • 1/4 szklanki rozmro żonego groszku
  • 1/4 szklanki posiekanej szynki
  • rukola do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Posmaruj masłem 4 małe naczynia do pieczenia i wysyp je bułką tartą.

  2. Wymieszaj w misce na jednolitą masę: purée ziemniaczane, mleko, ser oraz żółtka. Dodaj rozmrożony groszek i posiekane kawałki szynki. Dopraw do smaku.

  3. Ubij białko i przełóż je delikatnie do wcześniej przygotowanej masy. Rozdziel ją równo do czterech foremek.

  4. Umieść w piekarniku suflety i piecz je przez 30-35 minut, aż będą puszyste i złote. Podawaj od razu ze świeżą sałatą.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń