Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojemu mężowi bardzo smakowała.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 848
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10448
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3074
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2179
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 848
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, posypujemy Vegetą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Pieczarki i cebulę kroimy i smażymy (osobno). Podsmażamy też karkówkę.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: najpierw mięso, potem cebulę, na koniec pieczarki.
Mieszamy Maggi z cukrem, koncentratem, ketchupem, octem i woda. Przygotowanym sosem zalewamy potrawę.
Wstawiamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy pod przykryciem 1 godz. 20 min.
Ja podaję do tego frytki.