Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojemu mężowi bardzo smakowała.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20805
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9546
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20805
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, posypujemy Vegetą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Pieczarki i cebulę kroimy i smażymy (osobno). Podsmażamy też karkówkę.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: najpierw mięso, potem cebulę, na koniec pieczarki.
Mieszamy Maggi z cukrem, koncentratem, ketchupem, octem i woda. Przygotowanym sosem zalewamy potrawę.
Wstawiamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy pod przykryciem 1 godz. 20 min.
Ja podaję do tego frytki.