Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojemu mężowi bardzo smakowała.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1104
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 875
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 497
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1104
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 875
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 497
Składniki
Karkówkę kroimy w plastry, posypujemy Vegetą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Pieczarki i cebulę kroimy i smażymy (osobno). Podsmażamy też karkówkę.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: najpierw mięso, potem cebulę, na koniec pieczarki.
Mieszamy Maggi z cukrem, koncentratem, ketchupem, octem i woda. Przygotowanym sosem zalewamy potrawę.
Wstawiamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy pod przykryciem 1 godz. 20 min.
Ja podaję do tego frytki.