Mojemu mężowi bardzo smakowała.
Pyszna karkówka
Składniki
- karkówka, 1 kg
- pieczarki, 0,5 kg
- cabula, 2 szt.
- vegeta, do smaku
- ocet, 3 łyżki
- cukier, 3 łyżki
- maggi, 3 łyżki
- koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
- ketchup, 1 łyżka
- woda, 3 łyżki
Składniki
- karkówka, 1 kg
- pieczarki, 0,5 kg
- cabula, 2 szt.
- vegeta, do smaku
- ocet, 3 łyżki
- cukier, 3 łyżki
- maggi, 3 łyżki
- koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
- ketchup, 1 łyżka
- woda, 3 łyżki

Etapy przygotowania
Karkówkę kroimy w plastry, posypujemy Vegetą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Pieczarki i cebulę kroimy i smażymy (osobno). Podsmażamy też karkówkę.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: najpierw mięso, potem cebulę, na koniec pieczarki.
Mieszamy Maggi z cukrem, koncentratem, ketchupem, octem i woda. Przygotowanym sosem zalewamy potrawę.
Wstawiamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy pod przykryciem 1 godz. 20 min.
Ja podaję do tego frytki.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
- Do pracy
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Tymianek
- Zapiekanki
- Szynki
Odsłon: 108

Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
- Impreza
- Pomidorowa
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jogurt
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 259
Ostatnio komentowane przepisy
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
- Do pracy
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Tymianek
- Zapiekanki
- Szynki
Odsłon: 108

Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
- Impreza
- Pomidorowa
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jogurt
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 259


Składniki
- karkówka, 1 kg
- pieczarki, 0,5 kg
- cabula, 2 szt.
- vegeta, do smaku
- ocet, 3 łyżki
- cukier, 3 łyżki
- maggi, 3 łyżki
- koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
- ketchup, 1 łyżka
- woda, 3 łyżki
Karkówkę kroimy w plastry, posypujemy Vegetą i odstawiamy do lodówki na 2 godz. Pieczarki i cebulę kroimy i smażymy (osobno). Podsmażamy też karkówkę.
Układamy w naczyniu żaroodpornym warstwami: najpierw mięso, potem cebulę, na koniec pieczarki.
Mieszamy Maggi z cukrem, koncentratem, ketchupem, octem i woda. Przygotowanym sosem zalewamy potrawę.
Wstawiamy naczynie do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i pieczemy pod przykryciem 1 godz. 20 min.
Ja podaję do tego frytki.