Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj chciałbym zaproponować przepis na pyszną paprykę faszerowaną, kaszą bulgur, mięsem i cukinią. Tak przygotowana papryka faszerowana jest bardzo smaczna, więc polecam wypróbować przepis.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3848
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11147
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3848
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1329
Składniki
Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroję w drobną kostkę. Czosnek drobniutko kroję. Dokładnie umytą cukinię kroję w cienkie paseczki, jeżeli mamy temperówkę do warzyw to możemy zrobić z cukinii spaghetti i pokroić na krótsze kawałki. Wypłukaną zieleninę drobno siekam.
Z dokładniej umytej papryki odcinam jak najcieniej górę i usuwam gniazda nasienne. Paprykę możemy również przekroić wzdłuż na pół.
Przygotowanie farszu: Na rozgrzanym oleju na patelni podsmażam cebulę przez kilka minut, tak żeby cebula się zeszkliła. Następnie dodaję mięso, czosnek i smażę około 5 minut. Następnie dodaję cukinię i smażę około 3 minut. Na koniec dodaję koncentrat pomidorowy, doprawiam, dokładnie mieszam i smażę około 3 minut. Tak przygotowane mięso dodaję do kaszy, dodaję zieleninę i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam – farsz jest gotowy.
Końcowe przygotowanie papryki faszerowanej: Naczynie w którym będę zapiekała paprykę, smaruję olejem. Do papryk nakładam farsz, delikatnie ugniatam i układam w naczyniu. |Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na drugą od dołu półkę i zapiekam około 35 minut. Papryka faszerowana jest gotowa, dodatkowo przed podaniem paprykę możemy posypać żółtym serem. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa