Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupiącym spodzie, idealna na wspólny obiad lub kolację.
wałek do ciasta, blacha do pieczenia, miska, łyżka, noż do cięcia pizzy
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 98
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 290
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1131
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 819
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 98
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 136
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 290
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1131
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 819
Składniki
1. W dużej misce wymieszaj mąkę, drożdże, cukier i sól. 2. Dodaj letnią wodę i oliwę, mieszaj aż składniki się połączą. 3. Wyłóż ciasto na posypaną mąką powierzchnię i wyrabiaj przez około 10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. 4. Umieść ciasto w naoliwionej misce, przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1 godzinę w ciepłym miejscu.
1. W małym garnku połącz koncentrat pomidorowy, wodę, oregano, czosnek granulowany, sól i pieprz. 2. Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
1. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto na okrągły placek o średnicy ok. 30 cm i grubości ok. 5 mm. 2. Przenieś ciasto na blaszkę do pieczenia posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia.
1. Na ciasto nałóż równomiernie przygotowany wcześniej sos pomidorowy, zostawiając wolne brzegi. 2. Posyp całą powierzchnię równomiernie mieszanką serów: mozzarella, gorgonzola, Parmezan i cheddar. 3. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni Celsjusza przez około 15 minut, aż ser się roztopi i zacznie lekko brązowieć. 4. Po wyjęciu z piekarnika posyp pizzę drobno posiekanym świeżym oregano.