Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperci rozpisują się, że mięso z królika jest jednym z najzdrowszych , obecnie dostępnych mięs. Zgadzam się z tym stwierdzeniem i dopiszę, że królik jest bardzo smaczny i delikatny. Przyrządzony w sosie śmietanowym , włoszczyzną i ekstramalnie minimalną ilością przypraw jest wyjątkowym daniem, które możemy podać na święta .
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 984
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1107
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2844
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2911
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 984
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1107
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 275
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2844
Składniki
Królika myjemy , porcjujemy , obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Mięso przekładamy do dużego garnka , zalewamy wodą tak, aby nie wystawało poza nią , dodajemy jedną łyżkę soli , pokrojoną w talarki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną w piórka i podsmażoną wcześniej cebulkę. Całość dusimy przez 1.5 godziny na wolnym ogniu - jeżeli był to dorosły królik gotowanie należy przedłużyć o 30 minut . pod koniec gotowania śmietanę rozrabiamy z 3 łyżkami gorącej wody i dolewamy do sosu. Doprawiamy do smaku pieprzem. Potrawkę można zagęścić 3 łyżkami maki pszennej rozrobionej w 70 ml zimnej wody. Smacznego!