Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperci rozpisują się, że mięso z królika jest jednym z najzdrowszych , obecnie dostępnych mięs. Zgadzam się z tym stwierdzeniem i dopiszę, że królik jest bardzo smaczny i delikatny. Przyrządzony w sosie śmietanowym , włoszczyzną i ekstramalnie minimalną ilością przypraw jest wyjątkowym daniem, które możemy podać na święta .
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 457
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1807
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 370
Składniki
Królika myjemy , porcjujemy , obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Mięso przekładamy do dużego garnka , zalewamy wodą tak, aby nie wystawało poza nią , dodajemy jedną łyżkę soli , pokrojoną w talarki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną w piórka i podsmażoną wcześniej cebulkę. Całość dusimy przez 1.5 godziny na wolnym ogniu - jeżeli był to dorosły królik gotowanie należy przedłużyć o 30 minut . pod koniec gotowania śmietanę rozrabiamy z 3 łyżkami gorącej wody i dolewamy do sosu. Doprawiamy do smaku pieprzem. Potrawkę można zagęścić 3 łyżkami maki pszennej rozrobionej w 70 ml zimnej wody. Smacznego!