Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Eksperci rozpisują się, że mięso z królika jest jednym z najzdrowszych , obecnie dostępnych mięs. Zgadzam się z tym stwierdzeniem i dopiszę, że królik jest bardzo smaczny i delikatny. Przyrządzony w sosie śmietanowym , włoszczyzną i ekstramalnie minimalną ilością przypraw jest wyjątkowym daniem, które możemy podać na święta .
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8391
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8391
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Składniki
Królika myjemy , porcjujemy , obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Mięso przekładamy do dużego garnka , zalewamy wodą tak, aby nie wystawało poza nią , dodajemy jedną łyżkę soli , pokrojoną w talarki marchew i pietruszkę oraz pokrojoną w piórka i podsmażoną wcześniej cebulkę. Całość dusimy przez 1.5 godziny na wolnym ogniu - jeżeli był to dorosły królik gotowanie należy przedłużyć o 30 minut . pod koniec gotowania śmietanę rozrabiamy z 3 łyżkami gorącej wody i dolewamy do sosu. Doprawiamy do smaku pieprzem. Potrawkę można zagęścić 3 łyżkami maki pszennej rozrobionej w 70 ml zimnej wody. Smacznego!