Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe zapiekane z makaronem, w pomidorowym sosie z dodatkiem zdrowego brokuła. Fantastyczne danie dla dzieci. Będą się nim zajadać.
Proponuje dziś na obiad coś zupełnie nowego, pyszną zapiekankę z groszkiem i...
Odsłon: 5215
Rewelacyjna i smaczna zapiekanka z dodatkiem aromatycznych ziół, mięsa kurcza...
Odsłon: 9155
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2738
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 330
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2118
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2385
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 294
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 2738
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 330
Najlepsza sałatka ogórkowa, poważnie. Chrupiący ogórek, oliwki i słona feta p...
Odsłon: 2118
Naleśniki to jedno z popularniejszych dań pojawiających się na naszych stołac...
Odsłon: 2385
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 294
Składniki
PRZYGOTOWAĆ KLOPSIKI: CEBULE OBRAĆ I POKROIĆ W BARDZO DROBNA KOSTKĘ. PIETRUSZKĘ I KOPEREK DROBNO POSIEKAĆ. CZOSNEK ZETRZEĆ NA TARCE. WSZYSTKIE SKŁADNIKI NA KLOPSY WRZUCIĆ DO DUŻEJ MISKI I DOPRAWIĆ SOLA, PIEPRZEM I MAJERANKIEM. CAŁOŚĆ BARDZO DOBRZE WYMIESZAĆ. Z TAK PRZYGOTOWANEGO MIĘSA UFORMOWAĆ MALE KLOPSIKI, O WIELKOŚCI ORZECHA WŁOSKIEGO. GOTOWE KLOPSIKI UŁOŻYĆ NA TALERZU PRZYKRYĆ FOLIA I WSTAWIĆ DO LODÓWKI.
PRZYGOTOWAĆ SOS: CEBULE OBRAĆ I DROBNO POKROIĆ. UMYTY BROKUŁ PODZIELIĆ NA MNIEJSZE RÓŻYCZKI. TAK PRZYGOTOWANE BROKUŁY BLANSZOWAĆ WE WRZĄCEJ, OSOLONEJ WODZIE PRZEZ 3 – 4 MINUTY. BLANSZOWANE BROKUŁY WYJĄĆ Z WRZĄTKU I PRZEŁOŻYĆ JE DO MISKI Z LODOWATA WODA, ABY ZATRZYMAĆ PROCES GOTOWANIA. NA PATELNI ROZGRZAĆ 3 ŁYŻKI OLIWY Z OLIWEK I NA GORĄCEJ ZESZKLIĆ POKROJONA CEBULE. KIEDY CEBULA SIĘ ZESZKLI ZETRZEĆ DO NIEJ CZOSNEK I LEKKO PODSMAŻYĆ. NASTĘPNIE DODAĆ POMIDORY I DOBRZE DOPRAWIĆ SOLA, PIEPRZEM I OREGANO. CAŁOŚĆ ZAGOTOWAĆ.
KIEDY SOS SIĘ ZAGOTUJE DODAĆ DO NIEGO KLOPSIKI. PATELNIE PRZYKRYĆ POKRYWKA I CAŁOŚĆ DUSIĆ RAZEM DZIESIĘĆ MINUT. W POLOWIE GOTOWANIA OBRÓCIĆ KLOPSY NA DRUGA STRONĘ. MAKARON UGOTOWAĆ WEDŁUG INSTRUKCJI NA OPAKOWANIU. POWINIEN BYĆ AL-DENTE. UGOTOWANY MAKARON ODLAĆ Z WODY I PRZEŁOŻYĆ DO PATELNI Z SOSEM I KLOPSAMI. MAKARON WYMIESZAĆ Z SOSEM.
DUŻE NACZYNIE ŻAROODPORNE WYSMAROWAĆ POZOSTAŁA ŁYŻKA OLIWY Z OLIWEK. NA DNIE NACZYNIA WYŁOŻYĆ ODLANE Z WODY BROKUŁY. NASTĘPNIE WYLAĆ NA NIE SOS Z KLOPSAMI I MAKARONEM. CAŁOŚĆ POSYPAĆ SERAMI I PIEC W GORĄCYM PIEKARNIKU W TEMPERATURZE 180 ST. C. PRZEZ 15 – 20 MINUT. SMACZNEGO!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Dania główne
Farsz do naleśników na słono
Dania główne
Pieczone kotlety na młodej kapuscie
Tarta z cukinią
Prosta i szybka w przygotowaniu tarta z cukinią doskonale sprawdzi się zarówn...
Odsłon: 237
Krokiety bolognese
W nawale dzisiejszych zajęć, znalazłem chwilę aby wklepać przepis. Post, jak...
Odsłon: 25