Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pysznego fileta z kurczaka w sosie śmietanowo-jogurtowym z boczkiem, pieczarkami i cebulą. Szybko, smacznie i na temat :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem. Przepis https://youtu.be/3X71QaJcflo
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Na początku fileta należy przepłukać pod zimną bieżącą wodą, następnie musimy go rozkroić wzdłuż na pół. Już teraz zajmiemy się marynatą, do miseczki wlewamy olej, wsypujemy paprykę, czosnek, pieprz, sól, zioła prowansalskie i wszystko dokładnie mieszamy. Marynatę przekładamy do miski z filetem i dokładnie go nacieramy. Następnie rozgrzewamy mocno patelnię i układamy na niej filety, podsmażamy po 2 minuty z obu stron i zdejmujemy na chwilę z patelni, odkładamy na talerz, ponieważ teraz zajmiemy się robieniem sosu. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojony w słupki boczek i delikatnie wytapiamy podsmażając, po chwili dorzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w ćwiartki, delikatnie solimy i podsmażamy aby cebula zmiękła, następnie dolewamy śmietankę i jogurt, mieszamy. Już teraz wkładamy do sosu filety i redukujemy sos aż stanie się gęsty. Na sam koniec dorzucamy posiekaną natkę pietruszki i gotowe !!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)