Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszne kieszonki z grilla"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 101
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1322
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1010
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 101
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1322
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 1010
Składniki
Mięso umyj, osusz. Pokrój w plastry grubości 2-3 cm, mocno rozbij. Natnij w każdym kawałku kieszeń na farsz. Do miseczki wlej olej i ocet balsamiczny. Dodaj 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę, przyprawę do grilla, chili, 1 łyżeczki mielonego pieprzu oraz szczyptę soli, wymieszaj. Mięso zalej marynatą i odstaw na całą noc.
Cebulę drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj szpinak i duś, aż odparuje woda. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, dopraw do smaku gałką, solą i pieprzem. Wystudź.
Do szpinaku dodaj pokrojony w drobną kostkę ser mozzarella lub pokruszony ser pleśniowy oraz paprykę, wymieszaj. Kieszonki wypełnij przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami. Opiekaj na grillu z obu stron, od czasu do czasu smarując marynatą. Podawaj z grillowaną cukinią.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie