Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszne kieszonki z grilla"
Mięso umyj, osusz. Pokrój w plastry grubości 2-3 cm, mocno rozbij. Natnij w każdym kawałku kieszeń na farsz. Do miseczki wlej olej i ocet balsamiczny. Dodaj 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę, przyprawę do grilla, chili, 1 łyżeczki mielonego pieprzu oraz szczyptę soli, wymieszaj. Mięso zalej marynatą i odstaw na całą noc.
Cebulę drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj szpinak i duś, aż odparuje woda. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, dopraw do smaku gałką, solą i pieprzem. Wystudź.
Do szpinaku dodaj pokrojony w drobną kostkę ser mozzarella lub pokruszony ser pleśniowy oraz paprykę, wymieszaj. Kieszonki wypełnij przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami. Opiekaj na grillu z obu stron, od czasu do czasu smarując marynatą. Podawaj z grillowaną cukinią.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26365
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2115
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgo...
Odsłon: 26365
Przepis dnia
Beignet, czyli pyszne pączki orleańskie na karnawał. Podawać z cukrem pudrem,...
Odsłon: 2115
Składniki
Mięso umyj, osusz. Pokrój w plastry grubości 2-3 cm, mocno rozbij. Natnij w każdym kawałku kieszeń na farsz. Do miseczki wlej olej i ocet balsamiczny. Dodaj 1 ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę, przyprawę do grilla, chili, 1 łyżeczki mielonego pieprzu oraz szczyptę soli, wymieszaj. Mięso zalej marynatą i odstaw na całą noc.
Cebulę drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz, osusz, pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj szpinak i duś, aż odparuje woda. Na koniec dodaj przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, dopraw do smaku gałką, solą i pieprzem. Wystudź.
Do szpinaku dodaj pokrojony w drobną kostkę ser mozzarella lub pokruszony ser pleśniowy oraz paprykę, wymieszaj. Kieszonki wypełnij przygotowanym farszem i zepnij wykałaczkami. Opiekaj na grillu z obu stron, od czasu do czasu smarując marynatą. Podawaj z grillowaną cukinią.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Sztuka: 330 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 145
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 6277