Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne krokieciki, które przygotowuje się łatwo, szybko i przyjemnie. Smakują rewelacyjnie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27256
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Z podanych składników smażymy cienkie naleśniki.
Przygotowanie farszu zaczynamy od namoczenia bułek lub chleba w mleku.Następnie ugotowane na twardo jajka mielimy w malakserze na drobno lub trzemy na tarce jarzynowej.
Szczypiorek bardzo drobno siekamy i dodajemy do jajek.<br /> <br /> Cebulkę oraz czosnek również bardzo drobno siekamy i smażymy na łyżce masła.<br /> Dodajemy do jajek.
Chleb lub bułki odsączamy z mleka i dodajemy do całości.<br /> Przyprawiamy wegetą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Można spróbować, czy smak farszu nam odpowiada i ewentualnie doprawić.Naleśnika rozkładamy, dajemy trochę farszu i składamy najpierw boki do siebie i zwijamy
Gdy mamy wszystkie krokiety zrobione<br /> dajemy do miseczki jajka, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy troszkę wody.<br /> <br /> Do drugiej miseczki dajemy bułkę tartą.<br /> <br /> Obtaczamy krokiety w jajku i potem w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor i gotowe :-)