Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo pyszne krokieciki, które przygotowuje się łatwo, szybko i przyjemnie. Smakują rewelacyjnie.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 669
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 983
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 488
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 669
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 57
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 110
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 92
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 983
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 488
Składniki
Z podanych składników smażymy cienkie naleśniki.
Przygotowanie farszu zaczynamy od namoczenia bułek lub chleba w mleku.Następnie ugotowane na twardo jajka mielimy w malakserze na drobno lub trzemy na tarce jarzynowej.
Szczypiorek bardzo drobno siekamy i dodajemy do jajek.<br /> <br /> Cebulkę oraz czosnek również bardzo drobno siekamy i smażymy na łyżce masła.<br /> Dodajemy do jajek.
Chleb lub bułki odsączamy z mleka i dodajemy do całości.<br /> Przyprawiamy wegetą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Można spróbować, czy smak farszu nam odpowiada i ewentualnie doprawić.Naleśnika rozkładamy, dajemy trochę farszu i składamy najpierw boki do siebie i zwijamy
Gdy mamy wszystkie krokiety zrobione<br /> dajemy do miseczki jajka, doprawiamy solą oraz pieprzem, dodajemy troszkę wody.<br /> <br /> Do drugiej miseczki dajemy bułkę tartą.<br /> <br /> Obtaczamy krokiety w jajku i potem w bułce tartej.
Smażymy na złoty kolor i gotowe :-)