Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
1-2 jaja połaczyć z mąką,wodą,najlepiej mikserem,do uzyskania konsystencji gęstej śmietany.dodać szczyptę soli i 2 łyżki oleju
ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki przemielic razem z białym serem,dodać zeszkloną na margarynie drobno posiekaną cebulkę,połączyć z masą ziemniaczano-serową,doprawić solą i pieprzem.
na dobrze rozgrzaną patelnię wlać pozostały olej i smażyć naleśniki.na ogół,dzięki zawartości oleju w cieście,nie trzeba natłuszczać patelni przed kolejnym plackiem
po usmażeniu nakładać "ruskie" nadzienie,składać placki w trójkąty i zasmażać na złoto na margarynie PYCHA!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 14 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
spróbujcie z sosem pieczarkowym,ale raczej nie z torebki,też są znakomite! Robię te ,,ruskie'' naleśniki zamiast pierogów.0 Kto głosował? | Odpowiedz

misia78 13 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
to jest dobre z sosem pomidorowym.0 Kto głosował? | Odpowiedz