Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ozorki wieprzowe odpowiednio przygotowane i podane z dodatkami że zwykłego obiadu potrafią uczynić prawdziwa ucztę.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6330
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 772
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6330
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 134
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 772
Składniki
Ozorki dobrze opłukać, obgotować i usunąć ślinianki. Przełożyć do świeżej wrzącej wody, dodać cebulę, wloszczyzne i przyprawy gotować powoli do miękkości Ozorków. Gdy ozorki są miękkie wyjąć je z rosołu delikatnie przestudzić poczym zdjąć skórę. Ozorki pokroić na plastry o grubości około 1 cm otoczyć że wszystkich stron w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i sosem chrzanowy. Gotowe SMACZNEGO!!!