Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ozorki wieprzowe odpowiednio przygotowane i podane z dodatkami że zwykłego obiadu potrafią uczynić prawdziwa ucztę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 979
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12877
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 979
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12877
Składniki
Ozorki dobrze opłukać, obgotować i usunąć ślinianki. Przełożyć do świeżej wrzącej wody, dodać cebulę, wloszczyzne i przyprawy gotować powoli do miękkości Ozorków. Gdy ozorki są miękkie wyjąć je z rosołu delikatnie przestudzić poczym zdjąć skórę. Ozorki pokroić na plastry o grubości około 1 cm otoczyć że wszystkich stron w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i sosem chrzanowy. Gotowe SMACZNEGO!!!