Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ozorki wieprzowe odpowiednio przygotowane i podane z dodatkami że zwykłego obiadu potrafią uczynić prawdziwa ucztę.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30841
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3604
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3482
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1106
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30841
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3604
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3482
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1106
Składniki
Ozorki dobrze opłukać, obgotować i usunąć ślinianki. Przełożyć do świeżej wrzącej wody, dodać cebulę, wloszczyzne i przyprawy gotować powoli do miękkości Ozorków. Gdy ozorki są miękkie wyjąć je z rosołu delikatnie przestudzić poczym zdjąć skórę. Ozorki pokroić na plastry o grubości około 1 cm otoczyć że wszystkich stron w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i sosem chrzanowy. Gotowe SMACZNEGO!!!