Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyszne pieczarki w cieście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 677
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 106
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Pieczarki umyj, osusz, odetnij nóżki do wysokości kapelusza. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj. Do miski wsyp mąkę, wlej mleko, wbij jajko i zmiksuj. Dodaj cebulę, przypraw ciasto solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Wsyp gorczycę i wymieszaj.
W rondlu o grubym dnie rozgrzej dużą porcję oleju (do głębokiego smażenia). Za pomocą widelca pieczarki zanurzaj w cieście i smaż na złoty kolor na tłuszczu. Osącz z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku i podawaj gorące. Pieczarki przed smażeniem w cieście można obsypać lekko przyprawami, np. wegetą i odstawić je na godzinę, aby bardziej nabrały smaku. Smaczne są na gorąco i na zimno.
Porcje 6, Przygot. 40 min, Cena 1,20 zł, Kalorie 280 kcal
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z BarwinaŹródło: Bella Relaks