Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy kochamy pierogi dlatego dzisiaj podajemy przepis na pyszne pierogi ruskie. Ciasto na pierogi według naszego przepisu jest delikatne, a farsz bogaty i pełen smaku. Zapraszamy po więcej informacji na bloga: www.smacznebodomowe.pl
Farsz:
• Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości
• Ser twarogowy przekładamy do miski i rozdrabniamy za pomocą widelca
• Jedna cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor, następnie przekładamy do twarogu
• Ziemniaki po ugotowaniu przeciskamy przez prasę i dodajemy do twarogu z cebulką
• Gotowy farsz mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku
Ciasto:
• Do misy dodajemy 500 gramów mąki, pół łyżeczki soli oraz 60 mililitrów oleju (około 4 łyżki) i mieszamy
• Zagotowujemy wodę, odmierzamy 200 mililitrów i odstawiamy na 3 minuty a następnie odważamy 25 gramów masła i dodajemy do gorącej wody
• Gorącą wodę z masłem wlewamy porcjami do mąki a następnie wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera planetarnego (mieszadło typu hak)
• Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczka i odstawiamy na 20 minut
• Ciasto dzielimy na kilka porcji które wałkuje na cienkie placki
• Za pomocą szklanki wycinamy kółka, nadziewamy pierogi farszem i łączymy brzegi
• Tak przygotowane pierogi wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez około 3 minut po wypłynięciu
• Drugą cebulę oraz boczek kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor
• Pierogi wykładamy na talerz i posypujemy smażoną cebulką oraz skwarkami
niestety mój mąż tego dania nie je, a ja uwielbiam ;) Najbardziej to lubię ja...
Odsłon: 3345
W końcu postanowiłam zrobić pierogi z jagodami które mąż nazbierał w lesie. C...
Odsłon: 1128
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 12970
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5084
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 4969
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12132
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 12970
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 5084
Jogurtowy obłoczek z pomarańczami to prawdziwy raj dla podniebienia. Lekki i...
Odsłon: 4969
Chleb tygrysi swoją nazwę zawdzięcza pięknym wzorom na chrupiącej skórce. Sam...
Odsłon: 12132
Składniki
Farsz: • Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości • Ser twarogowy przekładamy do miski i rozdrabniamy za pomocą widelca • Jedna cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor, następnie przekładamy do twarogu • Ziemniaki po ugotowaniu przeciskamy przez prasę i dodajemy do twarogu z cebulką • Gotowy farsz mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku
Ciasto: • Do misy dodajemy 500 gramów mąki, pół łyżeczki soli oraz 60 mililitrów oleju (około 4 łyżki) i mieszamy • Zagotowujemy wodę, odmierzamy 200 mililitrów i odstawiamy na 3 minuty a następnie odważamy 25 gramów masła i dodajemy do gorącej wody • Gorącą wodę z masłem wlewamy porcjami do mąki a następnie wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera planetarnego (mieszadło typu hak) • Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczka i odstawiamy na 20 minut • Ciasto dzielimy na kilka porcji które wałkuje na cienkie placki • Za pomocą szklanki wycinamy kółka, nadziewamy pierogi farszem i łączymy brzegi • Tak przygotowane pierogi wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez około 3 minut po wypłynięciu • Drugą cebulę oraz boczek kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor • Pierogi wykładamy na talerz i posypujemy smażoną cebulką oraz skwarkami
Przepisy Dania główne
Dania główne
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Dania główne
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Dania główne
Roladki schabowe z parówkami
Dania główne
Szaszłyki z piekarnika
Chrupiące naleśniki z owocami morza
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 2
Serniczek pistacjowy z truskawkami
Oto idealny deser na gorące dni. Prosty i orzeźwiający serniczek pistacjowy z...
Odsłon: 3