Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy kochamy pierogi dlatego dzisiaj podajemy przepis na pyszne pierogi ruskie. Ciasto na pierogi według naszego przepisu jest delikatne, a farsz bogaty i pełen smaku. Zapraszamy po więcej informacji na bloga: www.smacznebodomowe.pl
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 97
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5921
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4004
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 115
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 97
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5921
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4004
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 115
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Składniki
Farsz: • Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości • Ser twarogowy przekładamy do miski i rozdrabniamy za pomocą widelca • Jedna cebule kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor, następnie przekładamy do twarogu • Ziemniaki po ugotowaniu przeciskamy przez prasę i dodajemy do twarogu z cebulką • Gotowy farsz mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku
Ciasto: • Do misy dodajemy 500 gramów mąki, pół łyżeczki soli oraz 60 mililitrów oleju (około 4 łyżki) i mieszamy • Zagotowujemy wodę, odmierzamy 200 mililitrów i odstawiamy na 3 minuty a następnie odważamy 25 gramów masła i dodajemy do gorącej wody • Gorącą wodę z masłem wlewamy porcjami do mąki a następnie wyrabiamy ręcznie lub za pomocą miksera planetarnego (mieszadło typu hak) • Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczka i odstawiamy na 20 minut • Ciasto dzielimy na kilka porcji które wałkuje na cienkie placki • Za pomocą szklanki wycinamy kółka, nadziewamy pierogi farszem i łączymy brzegi • Tak przygotowane pierogi wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy przez około 3 minut po wypłynięciu • Drugą cebulę oraz boczek kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na złoty kolor • Pierogi wykładamy na talerz i posypujemy smażoną cebulką oraz skwarkami